Carti de vizita obisnuite si de lux

Carti de vizita print color fata sau fata verso, carti de vizita cu folio, carti de vizita cu lac selectiv, carti de vizita pe cartoane colorate, speciale si texturate. Carti de vizita cu emboss, timbru sec, colturi rotunjite, plastifiate mat sau lucios. Carti de vizita decupate in forme speciale, atipice.

In ultimii 14 ani, de cand functionam pe piata, am vazut foarte multe carti de vizita realizate de clientii nostri si trimise la print, sau realizate de graficienii nostri pentru diferiti clienti. 

In ultimul an insa, am remarcat un trend din ce in ce mai puternic catre cartile de vizita de lux. Dorinta clientilor este de a se diferentia cumva de concurenta. Si totul incepe cu o carte de vizita "altfel".

Pana acum, acest "altfel" era reprezentat de grafica. Toti printam pe cartoane albe, mate sau lucioase, puteam sa rotunjim colturi, sa plastifiem mat sau lucios si eventual sa stantam cartile de vizita, daca tirajul era destul de mare ca sa amortizeze pretul stantei. In acest context, al limitarilor tehnice din productie, lupta pentru a fi "altfel" se dadea intre graficieni. Cine avea o grafica mai interesanta, mai aparte, cu efecte grafice mai complexe castiga lupta si putea oferi clientului posibilitatea de a fi "altfel".

Carti de vizita color fata-verso, plastifiate mat

Dar cat de original puteai fi? O data ce ofereai o grafica unui client, imediat apareau altii care doreau si ei o grafica similara. Iar sursele de inspiratie ale graficienilor sunt cam aceleasi...deci ar fi destul de greu sa vii cu ceva original. In plus, tenditele grafice ale anului sunt imediat adoptate de toti graficienii conectati la site-urile de specialitate si aceasta nu poate conduce decat la similaritate, nicidecum la diferentiere.

In prezent, grafica a inceput sa se simplifice. Dupa multi ani in care am vazut carti de vizita din ce in ce mai complexe ca grafica, din ce in ce mai incarcate, cu poze, cu foarte multe date, astazi vedem carti de vizita din ce in ce mai simple ca grafica.

Si atunci prin ce se diferentiaza clientii astazi? Astazi a pornit o noua moda, o noua tendinta la care ne-am aliniat si noi. Tendinta este de a utiliza cartoane speciale, colorate, texturate in paralel cu utilizarea unor metode speciale de imprimare. De exemplu, in 2015 am inceput sa oferim clientilor posibilitatea de a printa digital folio, ceea ce inseamna a printa cu folie metalizata de diferite culori: auriu, argintiu, cupru, rose-gold, rosu, roz, negru, verde, albastru etc. Imaginati-va ce frumos ieseau cartile de vizita pe carton negru imprimate folio cu auriu sau argintiu!

Astazi, am trecut la nivelul urmator. Avem cartoane cu o culoare pe o parte si alta culoare pe partea cealalta. Pe aceste cartoane speciale putem printa (CMYK), dar putem aplica si elemente folio prin print digital (fara matrite si fara prea multa manualitate). 

Si tot de astazi am mai adaugat ceva si mai special: print digital la 7 culori. Pe langa CMYK, imprimanta noastra poate printa cu auriu (Pantone 871C), argintiu (877C) si lac selectiv oferind posibilitatea unor efecte care sa va transforme cartile de vizita si celelalte materiale in ceva cu totul special. CMYK-ul clasic se poate combina cu auriu si argintiu pentru a crea o paleta intreaga de culori metalizate care, alaturi de lacul selectiv, innobileaza printurile realizate pe cartoane speciale si obisnuite.

Carti de vizita de lux, folio, cartoane speciale

Prin urmare, in prezent balanta inclina din nou spre productie. Graficienii realizeaza o grafica cat mai simpla, iar noi incercam sa alegem cela mai potrivite cartoane si tehnici speciale de printare pentru ca produsul final sa fie intr-adevar de impact.

Simplu inseamna elegant si in printul digital. Nu mai avem nevoie de efecte speciale grafice, nu mai avem nevoie de complexitate grafica, ci mai degraba de cartoane si tehnici speciale de print digital astfel incat cartile de vizita sa fie speciale, sa fie intr-adevar de lux.

Carti de vizita de lux, carton special, print CMYK si auriu

Century Image va ofera acum print digital folio si print digital cu tonner la 7 culori. Nu mai trebuie decat sa va alegeti cartonul special din mostrarele noastre si veti avea carti de vizita de lux.

Postarea urmatoare

0 Comentarii